Luke er Senecas samsvarsansvarlig for sikkerhet og miljø som en del av teamet i 2011. Luke var opprinnelig produksjonsleder, og hadde en ledende rolle i å etablere fremstillings- og produksjonsprinsipper som «Lean 5S»-teknikker ved hjelp av store fremskritt innen verktøy, standardisering og reduksjon av søppel.

Etter fem år i en operativ rolle hadde Luke fått et lidenskapelig forhold til det å utvikle helse- og sikkerhetskulturen hos Seneca, og han flyttet derfor over i sin nåværende rolle. Luke har jobbet tett med driftsteamet og har endret selskapets tilnærming til helse og sikkerhet ved å engasjere seg med de som jobber på bedriftens grasrotnivå, og utviklet et sett av standarder i henhold til «Carey-måten» som setter standarden for hvordan alle aktivitetene skal utføres.

Luke Cassidy

Spørsmål og svar

Vi prøver å gjøre det til et morsomt, hyggelig så vel som trygt arbeidsmiljø for hele teamet. Vi oppfordrer til ærlighet, slik at alle vet at de kan snakke ut. Vi bryr oss virkelig om medarbeiderne våre. Vi ønsker at de skal utvikle seg og føle at deres bidrag blir anerkjent.

Vi er opptatt av å identifisere talent og bidra til å pleie dette talentet. Vi trives virkelig med å gi teamet muligheten til å vokse og utvikle seg. Vi passer på å utfordre teamene våre i riktig miljø med de rette ressursene og verktøyene for å realisere deres potensial. Vi tror at det er mulighet for en karriere her i Seneca for folk med en positiv holdning.

Vi oppfordrer teamet til å uttrykke og engasjere seg på alle nivåer, og som et ledelsesteam kommuniserer vi forventningene våre til hverandre. Deretter forsøker vi å demonstrere denne atferden selv, for på den måten å gå foran som et godt eksempel.

Kontinuerlig forbedring har medført at vi nylig har investert tungt i en ny balle- og emballasjelinje og en MRF-linje, som erstatter eksisterende linjer som hadde vært i drift de siste seks årene. Dette vil muliggjøre en høyere gjennomstrømning av avfall, mer gjenvinning og høyere effektivitet og pålitelighet i prosessene våre. Når kundene ser oss investere i anlegget vårt, gir det dem tillit til at vi kan gi dem en robust tjeneste som tilfredsstiller deres behov. Seneca sikrer også pålitelighet og kvalitet på produktene gjennom regelmessig opplæring og utvikling av arbeidsstyrken vår. Denne utviklingen, sammen med en sterk ledelse og en positiv helse- og sikkerhetskultur som står i forkant av alt vi gjør, er sammenfallende for å gi interessentene våre den beste mulige opplevelsen.

Metningen av lavt CV-brennstoff fra avfall til Nederland og Tyskland, som betyr begrenset kapasitet på energi fra avfallsanleggene, har fått oss til å diversifisere til andre markeder og nye produkter. Vi produserer nå et CV-materiale av høy kvalitet for eksport til Polen, som tradisjonelt har vært et vanskelig marked å komme seg inn på.

I begynnelsen av 2016 ledet jeg prosjektet med å implementere et integrert styringssystem hos Seneca sertifisert etter ISO 9001-, 14001- og OHSAS 18001-standardene. Jeg er stolt over å kunne si at akkrediteringen var vellykket, og at virksomheten og interessentene har dratt stor nytte av dette.